2014-ES HÍREINK

október - december

2014.12.31.    BOLDOGSÁGBAN, EGÉSZSÉGBEN, SIKEREKBEN GAZDAG, BÉKÉS ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK!

"Íme megint eljő, jön az új esztendő, Kifakult a régi, mint egy kopott kendő, Fáradt reményekkel értékeit vesztő, Rossz gondolat tűnj el, már a jó kelendő. Szeretettel néz le Isten a mennyekből, Bút, bánatot, borút kisöpör szívekből. Kegyelemmel áldjon, én most azt kívánom, Sok boldogság legyen áldott szép hazámon. Óborral koccintva lépjünk az új évbe, Csalódást feledve jussunk újra révbe. Bizalommal bátran fogjuk egymást kézen, Szeretettel hittel öleljünk egészen. Legyen rajtunk áldás már a jövő évben, Ahová belépünk szerencse kísérjen. Munkánk eredményes, zsebünk telve legyen, Vasárnaptól erőnk szombatig kiteljen. Amit elterveztél abba belekezdhess, Amit ma elkezdtél holnap befejezhesd. Munkád legyen érték, mindenki csodálja, Legyél Te ajándék, mindenki barátja! Szeressen mindenki, én is azt kívánom, Áldott utad végén majd az Isten várjon, De várjon még soká, legyen még sok éved, Így Kívánok Neked ma Boldog Új Évet!"


2014.12.27.    MA LENNE 99 ÉVES ZSENGELLÉR GYULA ÁBEL

Ma lenne 99 éves Zsengellér Gyula Ábel, labdarúgásunk egyik ikonja. Az Újpest FC legendás játékosa a magyar nemzeti csapat 1938-as világbajnoki szereplésekor vált világszerte ismertté. Ő lett a torna második legtöbb gólt szerző játékosa, a brazil Leonidas mögött. Egy török újság szalagcíme a " Zsengellér a futball Paganinije "-ként emlegette akkoriban a nagyszerű futballistát. 2013-ben végleg hazatért családja körébe, ahol az újratemetésen fia, Zsengellér Zsolt mondott megható beszédet. Születése évfordulóján emlékezzünk meg ma rá!

2014.12.21.    AZ ÚJPEST ÖREGFIÚK EGYÜTTESE VERETLENÜL NYERTE MEG A TORNÁT

Vasárnap Nagykanizsán egy jótékonysági gálán lépett pályára az UTE Baráti Kör valamint az Újpest Öregfiúk csapata. A gála teljes bevételét az agydaganattal operált szepetneki Kiss-Szabó Ramóna gyógyulására fogják fordítani, akinek 2015. októberéig több mint 70 vizsgálata lesz a "szomszédos" Pécsen, ahová mindannyiszor el kell majd utazniuk. A kupán több megye Újpest-szurkoló csapata mérte össze erejét. A résztvevő gárdákat két csoportra osztották, Lilára és Fehérre. 1885 Kupa csoportbeosztása:Lila csoport: Vasi Violák, Lila Függönyös, Újpesti Öregfiúk, UTE Kanizsa I., Ajka-KanizsaFehér csoport: Baranyai Lilák, UTE Kanizsa II., UTE Baráti Kör, Meglepetés (nagykanizsai FTC szurkoló csoport), MÁV NTE HölgyekAz Újpest Öregfiúk az első mérkőzésüket a Lila Függönyösök ellen játszották és Herczeg Miklós négy, valamint Kovács Zoltán góljával simán, 5-0-ra győztek. A második összecsapás az Ajka-Kanizsa ellen volt, ahol tovább folytatódott a fociünnep, hiszen Herczeg Miklós háromszor volt eredményes és mellette Sztaskó Zoltán talált még be, így ezt a találkozót "csak" 4-0-ra nyerték meg. Az UTE Kanizsa első csapata elleni mérkőzés igen nagy iramot hozott, több alkalommal is ütköztek a játékosok a pályán, de a sportserűséget végig szem előtt tartva 2-0-ra nyerte meg a tavalyi bajnok együttes. A gólokat Herczeg Miklós és Kovács Zoltán szerezték. Az utolsó csoportmérkőzés tétje az volt, melyik együttes lesz az első vagy a második a csoportban. Ennek megfelelően már kapusunknak, Szűcs Lászlónak is több dolga volt, mint az előző összecsapásokon, sőt, először és utoljára még maga mögé is kellett nyújtózkodnia. A vezetést Sztaskó Zoltán szemfüles góljával az "öregek" szerezték meg, ám nemsokára egyenlített a hazai csapat, így 1-1 lett a végeredmény. Ez azt jelentette, hogy jobb gólkülönbséggel (eggyel több gólt kaptak a Vasi Violák) Szlezák Zoltánék végeztek az első helyen. A helyosztók után egy igen érdekes összecsapásra is sor került, ugyanis a gála egyetlen lánycsapata, a MÁV NTE összecsapott a Ferencváros együttesével és kicsit meglepve a srácokat Szabó Zsuzsanna góljával 1-0-ra le is győzték őket, a szurkolók legnagyobb örömére. A sors fura fintora, hogy a döntőbe kerülésért azzal a csapattal kellett megküzdeni, amelyikkel együtt utaztak Ambrus Imréék, történetesen az UTE Baráti Körrel. Az eredmény tudatában azt lehet mondani, hogy sima volt a mérkőzés, ám Szűcs Lászlónak több nagy védést is be kellett mutatnia azért, hogy a csapat megőrizze veretlenségét. Az eredmény 3-0 lett, a gólgyártást Tamási Zoltán kezdte, majd ismét Herczeg Mikós és Sztaskó Zoltán volt eredményes. A döntőben a Baranyai Lilákkal csaptak össze az öregfiúk és Sztaskó Zoltán góljával legyőzték a szurkolói csapatot, így veretlenül 16-1-es gólkülönbséggel nyerték meg a tornát. A torna legjobb kapusa egykori játékosunk, Vlaszák Géza lett, a legjobb mezőnyjátékosnak Szentes Krisztiánt (Baranyai Lilák) választották.

forrás:ujpestfc.hu


2014.12.08.    KRISTÓF EGYKORI FUTSAL CSAPATA A SZEGED ELLEN JÁTSZOTT LEGUTÓBB

Támadólag lépett fel az UTC a mérkőzés kezdetén: a negyedik percre már három, sőt, két perccel később Bánóczki értékesített ziccerét követően már négy góllal vezetett a szegedi csapat. Gyorsan szépített a Csömör, de még a félidő vége előtt megvolt az első duplázó is az UTC-ből: Polczer az alapvonalról emelte át a csömöri kapust, így újra öttel ment az UTC. A szünet előtt még egy eladott labda után "bűnhődött" az UTC, a kettő az egyes szituációt ki tudták játszani a hazaiak, így 6:2-re vezetett 20 perc után Brinszky Adrián csapata. A második félidőre hatalmas elánnal jött ki a "Rubi", azonban Szűcs nagyobbnál nagyobb lehetőségeket puskázott el. Kovácsnak azonban nem volt szüksége ziccerre ahhoz, hogy gólt lőjön, távolról vette be Vasas kapuját, sőt, tíz perc elteltével kettőre csökkent az UTC előnye, ismét Kovács volt eredményes egy szabadrúgást követően. Megérezte a lehetőséget a Rubeola, de az UTC gyorsan lelombozta a hazaiakat, Balogh Ádám szintén szabadrúgásból, Mészáros pedig közelről szerzett újabb gólt, így ismét kissé megnyugtató, négygólos előnyből várhatta a véghajrát az UTC. A Csömör mindent egy lapra feltett, lehozták a kapusukat is, így 5 a 4 ellen adogathattak, de nem tudtak kialakítani igazi ziccert, ellenben a Kertész utcaiak többször is próbálkozhattak az üres kapu bevételével, de ez ekkor nem jött össze. Három perccel a vége előtt feljöttek háromra a vendéglátók, de ezt követően sem tudták feltörni az UTC védekezését a folyamatos emberelőny ellenére sem, hiába vitték le a kapusukat, az utolsó percben lőtt góllal csak kozmetikáztak az eredményen, Kovács utolsó találata már nem tudta érdemben befolyásolni a meccset.Rubeola FC Csömör - UTC Futsal Team 6 - 8 (2-6)
forrás:futsalhungary.hu


2014.12.04.    ISTEN ÉLTESSE BÁNKA GYULÁT SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL!

Bánka Gyulát egy aktuális verssel, Szuhanics Albert "Hatvan évesen - Születésnapomra" c. soraival köszöntjük! Isten éltessen Gyula!
"
Hatvan évnek súlya nyomja vállam,húszat töltök, nem újdonság nálam,harmadik ez húsz évből a sorban,az is rég volt, mikor negyven voltam!Már hatvan év szállt el fejem felett,hajam őszül, de kezem nem remeg,én megteszem, amit csak tehetek,mégis érzem, tán erőm kevesebb...A hatvanas éveim taposom,hogy itt tartok, ámulok magamon,mert a szívem, a lelkem fiatal,mint a zöld lomb, ha jő egy zivatar.Reggel, mikor a tükörbe nézek,bizony látom, hogy szállnak az évekfölöttem is, hisz nem az néz vissza,ki ifjú volt, s olyan naiv, tiszta.Bölcsebb lettem, mert ki él, tapasztal,s az esze is hosszabb pár arasszal,de mindenkor jó újra remélni,s szeretetben, békességben élni...Mögöttem van hatvan évem terhe,nem cipelem, leteszem egy helyre,könnyű szívvel megyek tovább-tovább,várnak még rám új utak s új csodák!"

2014.12.04.    ALAPÍTVÁNYUNK IS TISZTELETÉT TETTE AZ ÚJPESTI ARANYCSAPAT ESTJÉN

Tavaly ezüstcipős gálát tartott az UTE Baráti Kör, idén pedig a lila-fehér Aranycsapat estjét tartották meg a Haladás elleni hétvégi bajnoki mérkőzést követően: 1968-tól hét éven át volt bajnok az akkori Dózsa, háromszor kupagyőztes, otthon mindössze négyszer kaptak ki, 500 gólt lőttek. Felemelő hangulat jellemezte a rendezvényt a hagyomány, tisztelet, barátság szellemében a Baráti Kör szervezésében. A eseményt - meglepetésként - az egykori nagy rivális ferencvárosi játékosok is megtisztelték. Az Aranycsapat estjére meghívást kapott a Bánka Kristóf Alapítvány képviseletében Bánka Gyula is.

fotó:UTE Baráti kör


2014.11.27.    SZANYÓ KÁROLY TÉLI NBII-ES BAJNOK A VASASSAL

Futballcsapatunk vezeti az NB II-es tabellát. Így lesz ez a tavaszi nyitányig, és bizony régen volt részünk hasonló sikerben. Most a reménykedés és az álmodozás hetei, hónapjai következnek. Egyelőre csak téli bajnokok vagyunk... - írja a vasassc.hu oldala - Voltunk mi már őszi elsők. Például az 1961-62-es szezonban. Nem most volt, kétségtelen. De annál édesebb visszaemlékezni rá. Címvédőként szerepeltünk akkor a bajnokságban, és a csapat, a megfiatalított Vasas ehhez méltóan szerepelt. Az őszi idény végén így nézett ki a ranglista: 1. Vasas 24, 2. Újpest 23, 3. Tatabánya 20 pont. Az akkori idényzárón, 1961. december 3-án, egy hideg napon a Fáy utcai sporttelep nyolcezer didergő, de boldog nézője előtt csapatunk 3-0-ra verte a Dorogot, aztán másnap a magyar válogatott Dél-Amerikába repült afféle világbajnoki próbaútra, hogy Baróti Lajos szövetségi kapitány legénysége, no meg a magyar közvélemény kellően ráhangolódjon az 1962-es chilei világbajnokságra. A 17 tagú keretben, csak úgy mellékesen megjegyzem, öt angyalföldi futballista is helyet kapott. Ott volt Szentmihályi Antal, Bundzsák Dezső, Machos Ferenc, no meg a két ifjú legény, a túrán Santiago de Chilében debütáló Mészöly Kálmán és Farkas János.Mondom, rég volt...A Vasas akkor is vezette a tabellát - természetesen az NB I-ben. Később aztán ebben a szezonban is bajnok lett a csapat, története során harmadszor, a legendás Illovszky Rudolf vezetésével. Egyébként az a tavaszi idény nem volt "sima", szó sem volt diadalmenetről, a mi aranylábú gyerekeink a februári nyitányon nyertek ugyan az örök mumusnak számító Csepel ellen, idegenben. De aztán jött egy háromgólos zakó a Fraditól, és hiába győztük le a Honvédot, a Komlót és a Salgótarjánt, amikor a bombaformában futballozó Tatabányától fontos meccsen kaptunk ki. De a csapat szerencsére nem omlott össze, és a Győr, majd az MTK elleni döntetlen után megnyerte az év meccsét.Bajnoki döntőnek számító találkozón 2-1-re verte az Újpestet.Mindezt csak azért érdemes feleleveníteni, mert a sporttörténelem olykor ismétli önmagát. Most a másodosztályban kell győznünk hétről hétre, immár a harmadik szezont töltjük az NB II-ben (már elegünk van belőle, de nagyon...), és a hullámzó teljesítmény végén nagy győzelmek és váratlan vereségek után a szezon legfontosabb meccsét ezúttal is 2-1-re nyertük.Nem az Újpest - a Mezőkövesd ellen.De hogy mekkora örömet okozott ez a siker a Vasas-tábor tagjaiban, azt nehéz szavakban kifejezni. Az ember megnézi nyolcadszor, tizedszer, tizenkettedszer a meccs összefoglalóját, s hallja, ahogy a hazai lelátón azt mondja egy atyafi: "Te, ezek legalább háromszázan vannak..."Az "ezek" mi vagyunk. Mi, a Vasas megannyi keserűséget, szenvedést megélt szurkolói. Mert nekünk az elmúlt évtizedekben nem jutott sikerélmény, úgy, mint a fradistáknak, az újpestieknek, kispestieknek vagy az MTK-soknak. Mi régesrég nem nyertünk sem bajnokságot, sem kupát, de még egy árva ligakupát sem. Mégis. A Vasas tábora nem csökken, nem zsugorodik. Az NB II-ben nagyjából ezerötszázas átlagot produkáltunk, amelyet sok első osztályú klub megirigyelhetne. Az 1500 néző persze nem sok. Sőt. Kevés. Ha azt nézzük, hogy a Fáy utcai sporttelepen annak idején Mészöly, Farkas, Váradi Béla, Izsó Ignác, Kiss laci, de még Galaschek Péter és Juhár Tamás idejében is négy-ötezren szurkoltak, akkor van hová visszafejlődnünk. De ha feljutunk, ha visszakerülünk az élvonalba, amire reális esélyünk van, megduplázható a nézőszám. A hurráhangulat talán kitart karácsonyig. Talán január végéig. De aztán jön a február, közeledik a tavaszi rajt, és mi az álmok világából visszakerülünk, visszahuppanunk a földre, a csapat megy Gyirmótra, a másik nagy rivális otthonába, ahol újra nyerni kell, mert egyszerűen muszáj. Különben, amilyen erős a mezőny, akár hármat is visszacsúszhatunk.
Lépéshátrányba kerülhetünk.Hogy lesz-e új játékos a keretben, azt még most nem tudni. Jámbor János és Vancsa Miklós ugyanúgy látja a csapat helyzetét, lehetőségeit, mint mi. Elkelne az erősítés, s ez még akkor is igaz, ha a jelenlegi keretnek (és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni...) igenis alkalmasnak kell lennie arra, hogy a Vasas feljutó helyen végezzen. De a szurkoló már csak olyan, hogy még inkább stabilizálná a védelmet, mert olykor borzalmas egyéni hibák miatt kaptunk gólokat, stabilizálná a középpályát is, elkélne egy jobbra-balra keresztező, a pályát felszántó, bulldogszerű védekező középpályás. Vancsa Miklós kapcsolatrendszere, rutinja és mindenekelőtt reális gondolkodása most sokat segíthet. Kiválasztani azt az egy vagy két futballistát, akik valóban erősítést jelenthetnek az amúgy is acélos keretben, s akik nem törik meg azt a fajta harmóniát, csapategységet, amely a jelenlegi Vasast jellemzi.Elsők vagyunk.Ez igazi karácsonyi ajándék: Jámbor János ajándéka a Vasas-tábornak.És persze Szanyó Károlyé is, akiből valóban jó edző válhat.Csak türelem és bizalom kérdése az egész.Elsők vagyunk - csakúgy, mint 61 őszén.Akkor fél év múlva bajnoki címet ünnepelhettünk.Most is erre vágyunk.
forrás:vasassc.hu

2014.11.25.    NAGYPÁLYÁS RUBEOLA - BÁNKA KRISTÓF EGYKORI FUTSAL KLUBJA NAGY LÉPÉST TETT A NYÁRON

40 mérkőzés - 13 gól - 11 gólpassz - ötszörös mérkőzés legjobbja - a 2003-as kupadöntős csapat és a 2004-es bajnok csapat tagja: Bánka Kristóf a Rubeola FC Csömör újpesti kötődésű játékosai közé tartozott. Tehetségét szerette volna kispályán is kamatoztatni, ám mégis az első edzéstől fogva szerényen, csöndesen, alázattal dolgozott. Kristóf számára nem volt szükség időre ahhoz, hogy megismerje a kissé másfajta, speciális játékot. A csapat ikonja, Zsámár László meg is jegyezte: "- Nem kell itt semmit magyarázni, ez a srác egy rendes focista." Amikor csak engedte NBI-es nagypályás karrierje, Kristóf mindig ment és futsalozott. A sors tragédiája, hogy éppen megörökölte a 10-es mezt, hogy átvegye a karmesteri pálcát és a nehéz helyzetbe került klubot kisegítse a bajból, amikor megtörtént a tragédia. Mikor társai eligazoltak, Kristóf csak annyit fűzött hozzá: "- Engem is hívtak, de hova mennék? Itt vagyok hat éve, jól érzem magam. Nem fogok százezer Forintért bohócot csinálni magamból." Nem is csinált, inkább örökre beírta magát a Rubeola aranykönyvébe.A futsal szakág egyik legpatinásabb egyesülete, a Rubeola FC nagypályás csapatot indít! Az U18-as bajnokságban szereplő fiatalok évek óta a klub kötelékébe tartoznak, szép sikereket értek el a korosztályos futsal bajnokságban. Két évvel ezelőtt például bajnoki döntőt játszottak, amelyet ugyan nem sikerült megnyerni, ám a szakemberek egyöntetű véleménye szerint a korosztályát meghazudtoló szép és tudatos játékot mutatott be a csapat. Idén az U17-es I.osztályú futsal bajnokság mellett a Rubeola színeiben indulnak a Pest megyei U18-as bajnokságban is, így az újonnan épülő pályán a Csömör KSK felnőtt csapata - amelyben szintén egykori és mai Rubeola kedvencek rúgják a labdát - mellett az ifiknek is lehet majd szurkolni.

forrás:rubeola.hu


2014.11.23.    BEMUTATKOZIK BÖSZÖRMÉNYI ÁRON, A BÁNKA KRISTÓF ALAPÍTVÁNY IFJÚ TÁMOGATOTT LABDARÚGÓJA

Böszörményi Áron családjától nem állt messze a labdarúgás, hiszen édesapja, Böszörményi Béla a lila-fehérek edzője volt. Ebből egyenesen következik, hogy az ifjú tehetség is az UTE színeiben kezdi pályafutását. Olyan nagyszerű szakemberek mellett szerzett tapasztalatot, mint Gyimesi Jenő, Polyák Attila, Bognár Kornél, Gál Csaba, vagy a nagy kedvencnek számító újpesti ikon, Tamási Zoltán. Áron 1999-ben született és fiatal kora ellenére számos díjat bezsebelt: Berlinben első osztályú csapatokat győztek le és hozták el az ezüstérmet, vagy Szardínián az olasz csapatokat is megelőzve a dobogó legfelső fokára állhatott fel csapattársaival. Csapatkapitányként mindig vezette és összetartotta társait, példát mutatva a legnehezebb helyzetekben is, hiszen Áronnak ebből bőven kijutott. Először éppen egy Bánka Kristóf emléktornán tört el a keze, máskor pedig az UTE hagyományos, húsvéti nemzetközi tornáján sérült meg olyannyira, hogy műtét lett a vége. A labdarúgó nem csupán felépült testileg-lelkileg, de - a Vasasnál tett rövid kitérővel - azóta is az UTE-ban futballozik: 

"-Pályafutásomat az UTE csapatában kezdtem és egy rövid kitérő kivételével itt töltöttem, jelenleg is az UTE-ban játszom. A sok jó dolgot, amit az alapítvány tett értem, a pályán mutatott teljesítményemmel próbálom meghálálni. Viszonzásképpen több kiemelkedő eredmény elérésével is segítettem a csapatot, például Szardíniàn elért nemzetközi torna 1.helyezésével és egy Berlinben rendezett szinten nemzetközi tornán élert 2.hellyel."


2014.11.20.    ÉLETMENTŐ PONT A BÁNKA KRISTÓF SPORTKÖZPONTBAN!

Defibrillátort adott át Az UTE Klubigazgatójának, Őze Istvánnak a Bánka Kristóf Sportközpontban dr. Hollósi Antal, a Károlyi Sándor Kórház orvos-igazgatója november 19-én. A laikusok által is könnyen használható szerkezet életet menthet. Dr. Hollósi Antal elmondta, hogy nem véletlenül választották ezt a helyszínt, hiszen a fiatalon elhunyt labdarúgóról, Bánka Kristófról lett elnevezve a létesítmény és az itt sportoló fiataloknak nagy segítség, sőt életmentő lehet ez a készülék. A szerekezethez nem kell szakértelem, laikusként is bárki használhatja, hiszen a gép szóban utasításokat ad lépésről lépésre, melyeket figyelmesen követni kell.

2014.11.28.    ÚJPESTI ARANYCSAPAT ESTJE

A tavalyi nagysikerű Ezüstcipős rendezvény után az UTE Baráti Kör november 29-én megtartja az Újpesti Aranycsapat estjét. Az eseményen a legendás újpesti játékosok mellett meglepetés vendégek is lesznek, ezen kívül színes, szórakoztató programmal is várják az érdeklődőket, valamint a rendezvény végén állófogadás lesz. Az Újpesti Aranycsapat estje 19 órakor kezdődik, helyszíne a Magyar Ügyvédi Kamara díszterme: V. kerület Budapest, Szalay utca 7. Az UTE Baráti Kör tagjai számára a belépés díjtalan, a nem baráti kör tagok számára a részvétel 5000 Ft. A rendezvényen maximum 200 főt tudnak fogadni, ezért a részvételi szándékot kérik, hogy időben jelezzék! Megjelenés elegáns öltözetben. A programról érdeklődni és regisztrálni az utebaratikor@utebaratikor.hu e-mail címen, illetve a 0670-4174181 telefonszámon keresztül lehetséges.

2014.11.16.    DUNAI ANTAL: NEM FÉLTEM DÁRDAIT

A Bánka Kristóf Alapítvány kuratóriumi tagjai között szerepel az olimpiai bajnok magyar labdarúgó, Dunai Antal. A nemzeti tizenegy finnek elleni győzelme is bebizonyította Dunai Antal véleményét, hiszen úgy véli, a Pintér Attila megüresedett székét három mérkőzésre elfoglaló Dárdai Pál képes arra, hogy valami újat hozzon a nemzeti csapathoz, mert Dárdai egy fiatal, ambiciózus, profi mentalitású sportember, aki meg fogja állni a helyét a válogatott kispadján: 

"-Dárdai a játékosom volt az atlantai olimpiai csapatban, nem féltem őt. A Bundesligában több mint tíz évet lehúzni nem kis dolog, rengeteg tapasztalatot szerzett" - értékelte Dunai Antal, az olimpiai válogatott korábbi kapitánya.
forrás:telesport.hu


2014.11.13.    CSODÁVAL HATÁROS SEBESSÉGGEL GYÓGYUL TÖRŐCSIK ANDRÁS, ALAPÍTVÁNYUNK TÁMOGATOTT IKONJA

A márciusban agyműtéten átesett Törőcsik András újpesti focilegenda már egy csillaghegyi otthonban gyógyul, kijár meccseket nézni a közeli focipályára, van labdája, csokifüggő és az ital abbahagyása után már nem is dohányzik - mindezt Törő nővére és fia mesélte el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, jelezve: csodával határos tempóban épül fel, de annak mértékéről csak egy év után nyilatkoznak az orvosok.

"-A márciusi műtét előtt fizikailag jól volt, de voltak hiányosságok az életében, amelyek egyenes következménye volt a baleset. Mindig bizakodtam a változásban, segítettem neki, s most, hogy Attila fia hazaköltözött Németországból, együttes erővel könnyebben megy. A kialakult helyzetért felelős ő maga, de azért a körülmények is, hiszen a baleset előtt is a "jó akaratú barátok" vitték a rosszba" - mondta nővére, Törőcsik Éva. Fia, Törőcsik Attila hozzátette: "-Utólag csengett le bennünk, hogy András életveszélyben volt, s ehhez képest csodával határos módon és sebességgel épül fel. Igen, állíthatjuk, hogy ez a súlyos baleset a jóisten figyelmeztetése is lehetett, s valószínűleg az utolsó, hogy így ne tovább. A gyors javulásban nyilvánvalóan szerepe volt az élsportolói múltjának, illetve nem hagyta el magát. A gyógyulás rendkívül sokáig tart még, s a felépülés mértékéről is csak egy év múlva lehet biztonsággal nyilatkozni, a teljes sikert még senki nem meri kimondani."
"Az UTE Baráti Körnek rengeteget köszönhetünk, ők fedezik gyógyítása költségeit. Már Csillaghegyen van, sétál, a közelben lévő focipályára kimehet fiatalokat nézni, vannak foglalkozások, persze ő változatlanul nem könnyű eset. A baleset óta ital nincs, az intézetben is csak a család engedélyével látogathatják megbízható emberek. Sütit és rengeteg csokit eszik, már a cigarettát is letette. Ami óriási dolog volt, hogy focizhatott a barátokkal, s egy labda is le van téve a nevére állandóan. A visszatérésében csakis a foci játszhat szerepet, a játékos-megfigyelés, a fiatalok érdeklik, közel áll hozzájuk a lelkületében is. Hogy milyen módon ünnepeljük jövőre a 60. szülinapját? Még nem tudjuk, de a futballhoz lesz köze" - jelezte Törő két családtagja.forrás:csakfoci.hu


2014.11.10.    SZANYÓ KÁROLY,ALAPÍTVÁNYUNK KURATÓRIUMI TAGJA MA 41 ESZTENDŐS!

Szanyó Károly Budapesten született 1973. november 10-én. A tehetséges labdarúgó 1992-től viselte a lila-fehér mezt, majd 1997-ben egy rövid VfB Lübeck kitérőt követően 1999-ben az SV Ried csapatához igazolt. 2000-től a Debreceni VSC tagja lett, majd az Irony Kirjat Ata gárdáját bővítette. 2001-es győri szereplését követően 2003-ban visszatért Újpestre, 2005-től pedig a Vasas csapatához igazolt. Később megfordult a Union Perg, az Abonyi FC és a Törtel KSK csapatainál is. A nagy népszerűségnek örvendő csatár más területen is kipróbálta magát, 2006-tól edzőként lépett pályára: a REAC, az Abonyi FC és a Törtel KSK csapatait követően 2014-től a Vasas vezetőedzője lett. Magyar Bajnok volt 1997/98-ban, ezüstérmes 1994/95-ben, 1996/97-ben és 2003/04-ben, bronzérmes 1995/96-ban és 1998/99-ben. Magyar Kupában a döntőben játszhatott 1998-ban. Az 1996-os atlantai olimpián részt vevő válogatott tagja volt. 1996. július 23-án Miamiban Brazília ellen lépett pályára, július 25-én pedig Orlandoban Japán ellen játszott. A Bánka Kristóf Alapítvány kuratóriumi tagjakén köszöntjük Szanyó Károlyt 41. születésnapja alkalmából!

2014.11.07.    BEMUTATKOZIK TÓVIZI TAMÁS, A BÁNKA KRISTÓF ALAPÍTVÁNY EGYKORI TÁMOGATOTTJA

A Bánka Kristóf Alapítvány célja a tehetséges, fiatal labdarúgók, sportolók továbbtanulásának, képzésének, nyelvtanulásának anyagi támogatása, segíteni álmaik, pályafutásuk és ezzel életük kiteljesedését. Feladatuknak tekintenek labdarúgók, sportolók rehabilitációja érdekében minden olyan indokolt támogatást, teherviseléshez történő hozzájárulást, mely segíthet a sportpályafutás folytatásában, illetve olyan támogatást, mely lehetővé teszi, hogy az erre rászorulók megfelelő hatékonysággal, a lehető legjobb feltételek és körülmények között tudják kezdeni civil életüket. Tóvizi Tamás 1990. december 18-án született. A bal lábas labdarúgót pályafutása elején támogatta a Bánka Kristóf Alapítvány, az ifjú hátvéd 2011-ig futballozott Újpesten NB I, NB II és NB III-as bajnokságokban. 2006-ban tagja volt az U17-es magyar válogatott együttesnek. 2011-2012-ig a Pilissport-Spartacus csapatába igazolt, de télen a REAC együttesénél folytatta labdarúgó pályafutását. 2012 nyarán került a Diósdi TC-hez, majd 2014-ben a Veresegyház VSK-hoz, ahol jelenleg is futballozik.

"-15 éves voltam, mikor kedvezményezettje lettem a Bánka Kristóf Alapítványnak. Az UTE-tól lettem az Újpest FC játékosa, ahol felnőtt kerettag is lehettem. Újpesten NBIII-as bajnokká váltam és szerepeltem az NBII.ben is. Az anyagi támogatás mellett a sportági fejlődésemben is sokat segített a Bánka Kristóf Alapítvány, valamint sérülések esetén a rehabilitáció során is támogattak."


2014.11.02.    A BÁNKA CSALÁD BARÁTJA, KOVÁCS ZOLTÁN - "FOCI RETRO" EMLÉKEZÉSE ELHUNYT LABDARÚGÓINKRÓL

"-Halottak napja.... Szeretteink elvesztése mellett a sportbarátok megemlékeznek ezen a napon azokról is, akik életük más területén álltak hozzájuk közel, vagy kaptak valamit tőlük, ami örömet szerzett életükben. Egyesületi hovatartozástól függetlenül becsüljük teljesítményüket, itt nincs lila vagy zöld vagy piros, itt egy nagy csapat van... Ők azok, akik olykor feledtették gondjainkat és segítettek hinni abban, hogy az élet szép és ehhez a szépséghez ők bizony színeket adtak: a szivárvány összes színét, ami sok embert megörvendeztetett. Hiányuk szürkébbé tette hétköznapjainkat: a kupaszerdákat és a hétvégi bajnokit, de rajtunk múlik, hogy ezek a színek elkezdenek-e fakulni, vagy fekete-fehérbe változni, vagy végleg eltűnnek.. Rajtunk áll, hogy a színek megőrizzék csillogásukat és amit kaptunk Tőlük. Tartozunk annyival, hogy figyelünk az örökkévalóságig: nemzedékről-nemzedékre megtartsák méltó fényüket ezek a régi pillanatképek, melyeket hordozunk magunkban. Csak egy pár név itt a nyughelyeknél: Szusza Ferenc, Bene Ferenc, Fekete László és a nagyon fiatalon eltávozott Bánka Kristóf... sorolhatnám még a neveket... labdarúgásunk tehetségei, külön generációk és mégis mindegyiktől kaptunk... Ezen a napon ne feledkezzünk meg Róluk sem és jusson eszünkbe, milyen értéket kaptunk Tőlük a foci által... Az esti sötétségben a gyertyafényes temetőben szinte megjelentek szemeim előtt, mindannyiuk mezben, labdával... intettek felém, hogy nyugi, idefönt folytatjuk és megy a játék tovább, itt mindenki egy kerethez tartozik és mindenki játszik... Az égi csapat egyre erősödik ..sajnos.., de a pályán örökre ott maradnak velünk."

2014.11.01.    A FŐVÁROSI VÍZMŰVEK SK CSAPATAI BÁNKA KRISTÓF SÍRJÁNÁL EMLÉKEZTEK

"-Ezentúl is ott élsz mindenkiben, aki valaha is ismert téged, akire hatottál... Beszélnek majd Rólad, sosem felejtenek el, mert sosem mész el, ugyanis szerettek és szerettél."A Fővárosi Vízművek SK képviseletében edzők és játékosok sétáltak ki péntek reggel a Megyeri úti temetőbe, hogy leróják tiszteletüket Bánka Kristóf síremlékénél. Fórizs Sándor felnőtt edző U17-es és felnőtt játékosaival, Tóth Attila és Tóth Pál edzők pedig az U11-es és U13-as csapatkapitányokkal érkeztek a megemlékezésre, valamint az egyesület képviseletében az utánpótlás részlegtől Ari Kriszti rótta le tiszteletét. Az edzők és játékosaik kezükben 1-1 szál hófehér és lila virággal, valamint lila-fehér mécsesekkel emlékeztek a síremlék mellett, a felnőtt játékosok pedig koszorút helyeztek Kristóf sírjára.A megemlékezéshez csatlakozott a Bánka Kristóf Alapítvány egykori támogatott labdarúgója, a nemrég még újpesti színekben, de már Vecsésen, Urbán Flórián felnőtt keretében futballozó Ádám Erik, aki lila-fehér koszorúval tisztelgett ezen a napon Kristóf emléke előtt.

2014.10.30.    EGY ÉDESAPA, BÁNKA GYULA SZAVAI MINDENSZENTEK ÉS HALOTTAK NAPJA KÖZELEDTÉN

"-Ezekben a napokban a szeretteinkre emlékezünk és .... hiányoznak, de kimondhatatlanul! Mit tudunk mi tenni, halandók? Szinte semmit! Ezért kell megbecsülni, értékelni minden percet, amit szeretteinkkel, barátainkkal tölthetünk és mindenkivel akit ismerünk ... mert az idő múlandó! Hiszen mindenkinek ugyanaz a sorsa, a halált kevesen kerülik el. Nehéz napok ... és lassan itt a Karácsony ... és bocsánat, hogy így írok, de ... végül is tehetetlenek vagyunk ... de emlékezni és örökké szeretni tudunk!"

2014.10.27.    KÖSZÖNTJÜK A BÁNKA KRISTÓF ALAPíTVÁNY HIVATALOS WEBOLDALÁN!

A Bánka Kristóf Alapítvány a szülők egyetlen, imádott fiuk, Bánka Kristóf emlékének megőrzésére jött létre. Kristóf nagyon fiatalon és váratlanul hunyt el. Mindene volt a futball, nagyon eredményes jövőt jósoltak neki. Kristóf segítőkészsége, emberekhez való közvetlen viszonya mindig jó benyomást tett sporttársaira, edzőire, barátaira és környezetének minden tagjára. Az Ő szellemisége, tehetsége, akaratereje emlékének megőrzésére jött létre ez a szervezetet, melyen keresztül az alapítvány labdarúgókat, sportolókat szeretne támogatni. Megújult weboldalunk segítségével bepillantást nyerhetünk az alapítvány munkájába, megismerhetjük azokat az eddig támogatott játékosokat, akik céljaik elérése érdekében az alapítványnak köszönhetően sikeresen átlendülhettek életük egy-egy nehezebb szakaszán. Nyomon követhetjük a szervezet életét, a hagyományként megrendezett emléktornákat és eseményeket, valamint rendszeresen beszámolunk az alapítványhoz és Kristófhoz kötődő sportolók, klubok híreiről.