2015-ÖS ÉV HÍREI

április - június

2015.06.29.    HORVÁTH ROLAND ÚJABB LEHETŐSÉGE

A csákvári csapat ugyan csak június 30-án, kedden délelőtt kezdi meg felkészülését, ám az átigazolási piac már (nem hivatalosan) nyitva van. A napokban biztossá vált, hogy két meghatározó játékosukat nem tudják megtartani, közülük az egyik Horváth Roland, a Bánka Kristóf Alapítvány egykori támogatottja. A tavaszi keret második leggólerősebb játékosa, Horváth Roland remek fejjátékáról híresült el. A 21 éves támadó a hét végén már pályára is lépett az NB I-es Paks csapatában, mely 1-1-es döntetlenre végzett felkészülési meccsen a Bozsik-stadionban, a Honvéd ellen. Bár Horváth Roland egyelőre nem írta alá szerződését, de információink szerint közel állnak a felek a megállapodáshoz.
forrás és fotó: aqvitalfc.hu 


2015.06.16.    NB I-ES MARADT A RUBEOLA

A mérkőzésnek csak a Rubeola számára volt tétje, hiszen a Békéscsaba előtt csak egy pont volt az előnye. Amennyiben kikapnak a Délitől, akkor bizony az utolsó fordulóban ki-ki meccset kellett volna játszania a két csapatnak. Mondhatjuk ezt múlt időben, hiszen a Csömör ezúttal magabiztosan győzte le a Sivák alakulatot. Tulajdonképpen az első perctől kezdve domináltak, hiszen már az első félidő végére kialakult a megnyugtató 3 gólos különbség, utána már nem volt kérdéses a győztes kiléte. A második félidő közepétől vészkapussal támadtak a vendégek, de abból is a hazaiak rúgtak gólt. A mérkőzésen mintegy 250 néző élvezhette a gólgazdag találkozót, és lehetett tanúja a Rubeola bentmaradásának. A mérkőzést tétjének megfelelően az egyik FIFA játékvezetőnk - Farkas Balázs - dirigálta közmegelégedésre, sárga lapok nélkül.
Rubeola FC Csömör - 1988 Déli FC 8-3 (5-2)
Takó Csaba: "-Örülök, hogy végre biztonságba kerültünk, és hosszú évek után nem szorulunk osztályozóra. Átéreztük a mérkőzés súlyát, minden játékos odatette magát. Örülök annak is, hogy újabb fiatal játékos mutatkozhatott be a felnőttek között, ráadásul góllal!"
Pintér Róbert: "-A célunkat már korábban elértük, ezért nem voltunk megfelelően motiváltak. Foghíjasan tudtunk felállni különböző okokból, ezért még az eddigieknél is bátrabban kellett fiataljainkhoz nyúlnunk."
forrás: futsalhungary.hu


2015.05.28.    KRISTÓF EGYKORI KLUBJA, A RUBEOLA FC UTÁNPÓTLÁS SIKEREI

Az MLSZ kiemelt futsal bajnokságában az U17 bronzérem sorsa az utolsó fordulóban dőlt el, méghozzá nem akármilyen izgalmak közepette, hiszen a RUBEOLA FC - ARAMIS csatában a hazaiaknak csak a győzelem volt elfogadható. Az utolsó percig a budaörsiek vezettek, ám a végén fordítani tudott a Rubi, így kiénekelte a sajtot a régi ellenfél szájából. A legidősebb korosztályban a Berettyóújfalu, Haladás, Rubeola hármas sokáig fej-fej mellett haladt, ám a csömöriek két meglepő vereségük után csak a bronzért hajthattak a végén. Csakúgy mint a fiatalabbaknál, itt is az Aramis ellen vívtak ki-ki meccset. Itt kevésbé volt izgalmas a végjáték, a hazaiak a második félidő közepén eldöntötték a mérkőzést, így az ő nyakukba került az érem. A szezon értékeléseként elmondható, hogy a magyar futsal jövőjének szempontjából mindenképp jó döntésnek bizonyult a bajnokság átszervezése, mindkét korosztályban színvonalas mérkőzéseket és rengeteg tehetséges fiatalt láthattunk. Ami érdekes, hogy mennyire különböznek az erőviszonyok a korosztályok között, hiszen a 20 évesek versenyében élen végző MVFC és HALADÁS az U17-ben az 5. illetve 6. helyen végzett, míg a "kicsik" listavezetői az U20-ban szerepeltek gyengén. A RUBEOLA volt az egyetlen egyesület, aki mindkét korosztályban érmet szerzett, ami a csömöriek felnőtt keretében szereplő fiatalok számát figyelve talán nem is meglepő. Az ARAMIS érem nélkül maradt mindkét korosztályban, bár csak kevésen múlott, hogy ne így történjen.fotó: Rubeola FC Csömör facebookforrás: futsalhungary.hu

2015.05.26.    ALAPÍTVÁNYUNK KURATÓRIUMI TAGJA, DUNAI ANTAL IS BESZÉDET MONDOTT AZ ÚJSZILVÁSI PÁLYA AVATÁSÁN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében 70%-os pályázati támogatásból elkészült 20x40 méteres műfüves játékteret avattak Újszilváson május 24-én. Az átadási ünnepségen dr. Petrányi Csaba polgármester meghívására megjelent és beszédet mondott a Bánka Kristóf Alapítvány kuratóriumi tagja, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Csank János mesteredző is. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által ezen ünnepi alkalomból szervezett pályaavató gálatornát az egykori legendás labdarúgókat - mások mellett Zámbó Sándort, Jurácsik Mátyást, Véber Györgyöt, Egressy Gábort, Koszta Jánost - is felvonultató Újpesti Öregfiúk nyerték meg imponáló, százszázalékos teljesítménnyel.fotó: mlsz.hu

2015.05.19.    TÁMOGASSA ADÓJA 1%-ÁVAL A BÁNKA KRISTÓF ALAPÍTVÁNY MUNKÁJÁT!


2015.05.08.    ISTEN ÉLTESSE TAKÓ CSABÁT!

Takó Csaba Kristóf barátjaként jelen volt a Bánka Család életében és így van ez a mai napig. Csaba együtt futsalozott a csömöri Rubeola FC színeiben Kristóffal, együtt élték át a siker és az öröm pillanatait, számos közös élménnyel.
"Keresd hát ... láthatatlan barátok szellőtől kavart nyomát, fény jelbeszédét, csillanó lidércfutását. Nincsenek közel... Nincsenek távol... Lelkedet várják!"
Születésnapja alkalmából egy Kristóffal közösen készült fotóval köszöntjük Csabát, Isten éltesse!

2015.05.07.    EGYÜTT KÖNNYEBB! MÉG VAN IDŐ SEGÍTENI!

Talán bármelyik klub elfogadná a képen látható csapatot, de ők Kristóf barátai...
Szeretnénk, ha segíteni tudnátok alapítványunk munkáját azzal, hogy jövedelmetek 1%-át a Bánka Kristóf Alapítvány működésére engedményeznétek.Köszönjük!!
Adószám: 18124729-1-41

2015.05.06.    ALAPÍTVÁNYUNK KÉT TAGJA IS KÉPVISELTETTE MAGÁT AZ ESEMÉNYEN

Törőcsik Éva levelét változtatás nélkül közöljük."-Tisztelt UTE Baráti Kör tagok!Először is engedjék meg, hogy András és a család nevében megköszönjem mindazt az anyagi és erkölcsi támogatást, melyet Önök és számos volt labdarúgó társ, barát, ismerős, és ismeretlen juttatott öcsémnek az elmúlt év óta. A 2014. év márciusában történt balesetét követően, András állapota mind fizikailag, mind mentálisan sokat javult. Bizonyítja ezt az a tény is, hogy a 60. születésnapjára rendezett UTE Baráti Kör szervezte ünnepségen személyesen részt vehetett. Örült a megemlékezésnek, jól esett neki, hogy ilyen sokan emlékeznek még pályafutására, és szeretik őt. Május 4.-én ő végezte el a kezdőrúgást az Újpest - Kelen SC Öregfiúk mérkőzésen. Megható volt a focisták, és szurkolók óvó odafigyelése, ünneplése.A születésnapi adományoknak, és az UTE Baráti Kör vállalásának köszönhetően András gyógykezelése további 1 évre biztosított. Törő a pályán sohasem azt tette, amit vártak tőle. Meglepte a szurkolókat egyéni, csak rá jellemző megoldásaival. Bízom benne, hogy barátai, tisztelői segítségével további életében is sok szép élmény vár még rá, s ő meglep minket, mint korábban a pályán annyiszor, és tovább gyógyul mihamarabb. Hajrá Lilák mindörökké!
Törőcsik Éva
forrás:UTE Baráti Kör
fotó:Lebovits György


2015.05.01.    TÖRŐCSIK ANDRÁS MA 60. ÉVES

Születésnapja alkalmából köszöntöttük szerdán este Törőcsik Andrást, az Újpest focilegendáját.  "Törő" ma tölti be hatvanadik évét, ott volt az ünnepségen, amelyet családja, több barátja és az UTE Baráti Kör szervezett. Felesége, Terka is elkísérte őt, a legenda kissé legyengülten, de kisimult arccal érkezett. A korábban több balesetet szenvedő, alkoholizmussal küszködő egykori válogatott focista tavaly márciusban került életveszélyes állapotban kórházba, agyműtéte után öt napig kómában volt. Több rehabilitációs intézetben kezelték, jelenleg a csillaghegyi Ezüsthíd otthon lakója. Több mint egy éve nem iszik, a cigarettáról leszokott, mindent megtesz a gyógyulásáért.
"- Talán egy, legfeljebb két év múlva elhagyhatja a testvérem az intézetet. Nagy öröm, hogy itt ünnepelhetjük a születésnapját, mivel egy éve ilyenkor még az életéért aggódtunk" - mondta a focista nővére, Éva a Blikknek.
A korábbi újpesti legendák közül Dunai Antal , alapítványunk kuratóriumi tagja (72) köszöntötte egykori csapattársát:
"- Kívánom Törőnek, hogy még sok-sok évig táncoljon közöttünk" - utalt az olimpiai bajnok focista a szurkolók régi, "Táncolj, Törő!" rigmusára.
Az ünnepelt különleges ereklyére is bukkant, a Borussia Dortmund focistáinak aláírásával érkezett mez a klubtól. Születésnapja alkalmából kívánunk Törőnek jó egészséget, kitartást és hosszú, boldog életet!
forrás: blikk.hu


2015.04.28.    FOCIMAJÁLIS LESZ CSÖMÖRÖN

A május 3-án megrendezendő I. Csömöri Focimajálisra az MLSZ képviseletében egy igazi újpesti legenda látogat el, a Bánka Kristóf Alapítvány kuratóriumának tagja, a harmincegyszeres válogatott olimpiai bajnok Dunai Antal labdarúgó."Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat, rendezvényünkhöz a kora délutáni órákban csatlakozik." - olvashatjuk Csömör honlapján.Az egész napos program utánpótlás labdarúgó mérkőzéssel indul, az RFC Csömör a tabella harmadik helyén állva fogadja a tabella tizedik helyen álló a Táborfalva KSE-t. A mérkőzés után 11 órától fél pályás öregfiúk labdarúgó torna lesz, melyre az MLSZ öregfiúk csapata örömmel vette a hazaiak meghívását. A gyerekek számára is végre szabad a pálya kora délutánig, gyerekfoci ügyességi versenyeken próbálhatják ki magukat a fiúk és a lányok is. A tizenegyes-rúgó versenyen bárki részt vehet, de a verseny a 35 év felettiek számára egyben toborzó is az öregfiúk csapatba, a Csömör KSK-ba, ahová egyébként folyamatosan várják a focizni szerető és tudó csömörieket.A délutáni Csömör KSK - Kerepesi SBE felnőtt meccs előtt az esemény díszvendégével, Dunai Antallal lehet találkozni, kérdéseket intézni hozzá.A program műsorvezetője Horti Gábor lesz, a rendezők pedig mindenkit szeretettel várnak május 3-án egész nap az I. Csömöri Focimajálisra a Szabadtéri Sportcentrumba!

forrás és fotó: csomor.hu


2015.04.20.    KÖSZÖNJÜK, HOGY ADÓJA 1%-ÁVAL IDÉN IS A BÁNKA KRISTÓF ALAPÍTVÁNYT TÁMOGATJA!


2015.04.14.    FEKETE LÁSZLÓ MA LETT VOLNA 61 ÉVES, RÁ EMLÉKEZÜNK

Fekete László 16 évesen lett a lila-fehérek játékosa. Az élvonalban 1973-ban mutatkozott be.Négyszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes. Az 1978-1979-es idényben a bajnokság gólkirálya lett 31 góllal. Ezzel abban a szezonban Európában a második legjobb góllövője volt és ezért Ezüstcipőt kapott. 1973 és 1984 között 233 bajnokit játszott Újpesten és 136 gólt szerzett. Közben egy idényt a Volán SC-ben töltött. Az 1984-1985-ös idényben az osztrák Strum Graz játékosa volt. 1985-ben egy rövid ideig Komlón játszott, majd alsóbb osztályú osztrák csapatokban fejezte be az aktív labdarúgást.Számtalan emlékezetes mérkőzése és momentuma volt, kezdve a Benfica elleni bemutatkozástól a Dunaújváros ellen 1978-ban szerzett öt gólon át a kölni KEK-meccsen fejelt, továbbjutást érő találatig.Az 1976. május 15-én lejátszott, 8:3-as újpesti győzelmet hozó Dózsa-Fradi meccsen kétszer volt eredményes.A magyar válogatottban 21 alkalommal szerepelt 1974 és 1979 között és 5 gólt szerzett. Fekete László ma töltötte volna be 61. életévét. Nyugodjék békében.
fotó: fourfourtwo.hu

2015.04.11.    JÓTÉKONYSÁGI FOCI RETRO GÁLA KONCERTEN JÁRTUNK

A csütörtök este különleges volt minden szempontból... Különleges azért, mert első alkalommal került megrendezésre egy - a hátrányos helyzetbe került sportoló gyermekek és idősebb legendák megsegítésére hivatott - jótékonysági programsorozat, a Foci Retro Gála, elsőként újpesti helyszínnel. Különleges azért, mert a koncerten fellépő művészek és sztárok ilyen összeállításban soha, sehol nem szerepeltek még. Különleges azért, mert generációkat vonultatott fel a koncertre látogató nézősereg: a kíváncsi, tapsoló kislányt ugyanúgy megtalálhattuk a tánctéren, mint az ifjú labdarúgót, kit annak idején az est egyik főszereplője, a Bánka Kristóf Alapítvány segített át élete nehezebb szakaszán, de láthattuk az újpesti szívű, nagy közönségkedvenc válogatott trénert Deák Bill Gyulát hallgatni, a kettős rangadókat megélt labdarúgó legenda rock imádó gyermekét, a vagány és rendkívül csinos nagymamát, ki felnevelt egy ízig-vérig lila szurkoló leányzót, s immár lelkes focista unokát, vagy akár egykori labdarúgó- és asztalitenisz legendákat, kik megjártak olimpiát, világbajnokságokat... Különleges volt ez az este, hiszen megmutatkozott a segíteni akarás, láthatóvá vált, hogy az összefogás kiket érint meg igazán, kik azok, akik részt kívánnak vállalni egy jótékonysági akcióban. A fellépő művészek mind egytől egyig jótékonyságból vállalták a műsort: Janicsák István nagyszerű hangulatot varázsolt egyedi műsorvezetésével és a fellépések közötti interjúival, Vikidál Gyula - Varga Miklós - Makrai Pál - Deák Bill Gyula - a Kormorán - a Kugli - a Revo Project - és az Ős P. Box pedig feledhetetlenné tették az estet. A koncert szervezői - a Foci Retro és a Bánka Kristóf Alapítvány - önkéntes munkája lenyűgöző volt, hiszen megoldhatatlan feladat nem létezett számukra. A helyszínt, az Ady Művelődési Házat az esemény fővédnöke, Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere biztosította. Az est támogatói mindent elkövettek, hogy gördülékeny lehessen a működés: a kőbányai Lefi Cukrászda süteményeinek, az Újpesti Haladás FC által felajánlott finomságoknak szemmel láthatóan örültek a művészek, hiszen a fellépések közötti szünetekben itt születtek a legjobb közös fotók és aláírások! Facebook oldalunkon a többi fotó is megtalálható!A két napos program nem ért véget, hiszen ma reggel 10 órától egykori legendás labdarúgók relikviáiból láthatunk kiállítást az Újpesti Ifjúsági Házban, 18 órától pedig a Foci Retro Gála - Kettős Rangadó keretében show műsoron vehetünk részt, ezzel támogatva a nagyszerű kezdeményezést!