2015-ÖS ÉV HÍREI

október - december

2015.11.17.    FELÉPÜLT AZ U21-ES VÁLOGATOTT, VERTÉK IS A GÖRÖGÖKET!

Az Izrael elleni múlt heti vereség után győzelemmel folytatta az Eb-selejtezőt az U21-es labdarúgó válogatott, miután Gyirmóton 2-1-re nyert Görögország ellen.
Robert Kilin szövetségi kapitány csapata a múlt héten gyomorfertőzés miatt úgy állt ki az izraeliek ellen, hogy csak egyetlen kapus ült a cserepadon, a görögök ellen viszont már javult a helyzet, bár Kilin szerint nem mindenki került tökéletes állapotba a selejtező előtt. Kalmár Zsolt góljával az első félidő végén szerzett vezetést a magyar csapat, ám a görögök Nikosz Joannidisz büntetőjével kiegyenlítettek a 75. percben. Igaz, nem sokáig, három perc múlva ugyanis a büntetőt összehozó Bese Barnabás szerezte vissza az előnyt, és később ez is maradt a végeredmény. A mérkőzésen játszott a Bánka Kristóf Alapítvány egykori támogatottja, Banai Dávid is.
A magyar válogatott legközelebb márciusban játszik tétmérkőzést, amikor Izraelt fogadja. A korábbi tornákkal ellentétben 2017-ben már 12 válogatott vesz részt a korosztályos Eb-n: a házigazda Lengyelország mellett a kilenc csoportgyőztes egyenes ágon kvalifikálja magát a tornára, míg a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőt játszik a maradék két helyért.


2015.11.16.    KAKUSZI DOMINIK ÚJABB TALÁLATTAL ÉS GYŐZTES MECCSEL ÖRVENDEZTETTE MEG CSAPATÁT, EDZŐJÉT ÉS A SZURKOLÓKAT

Az Újpesti Haladás FC U17-es korosztálya a bajnokság 12. fordulójában mindkét csoportban remekel. Az egyik vonalon toronymagasan vezetik a tabellát, a másik csoportban pedig úgy állnak a 2. helyen, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig és csupán 3 ponttal vannak lemaradva a dobogó első fokáról."-A 85. percben Kakuszi megmutatta, mitől is Ő a középpontja a csapatnak. Minden vagányságát, csapat iránti alázatát, győzni akarását összesítve labdát szerzett a félpályánál, majd a fizika törvényeit meghazudtolva megiramodott a kapu irányába. A büntető terület közelébe érve már két hazai védő és egy harmadik is megpróbálta játékosunkat megállítani, a labdától elválasztani. Ő ment megállíthatatlanul, majd cselezett, s végül csak a legnagyobbakra jellemző hidegvérrel a kapus mellett a hosszú sarokba helyezett. 1:2. Hihetetlen volt amit láthattunk ettől a 17 éves játékostól! A csapat érdekében hatalmasat ment és az akció végéig higgadt tudott maradni egy rendkívül éles helyzetben."-értékelte Tóth Gyula vezetőedző Kakuszi Dominik, alapítványunk támogatottjának hétvégi játékát.

2015.11.15.      EGYKORI TÁMOGATOTTUNK, ILLOVAI BALÁZS JÓ KEZEKBEN VAN

Interjú Kiss Ferenccel, az Újpest FC utánpótlás csapatainak technikai vezetőjével.
U17-es csapatunknak 12 lejátszott mérkőzést követően 11 győzelem mellett csak 1 vereséget szenvedett, U19-es csapatunk viszont 11 meccset követően még nem találkozott olyan gárdával, amely legyőzte volna. A szakmai stábot is meglepte ez a kiváló kezdés?
"-Mindenekelőtt azt fontos kiemelnem, hogy mindkét csapat edzői és játékosai is rendkívül kemény alapozást végeztek a szezon előtt, és ennek a felkészülésnek meg is lett az eredménye. Azt gondolom, az U19-es csapatnak a lehető legjobban sikerült felkészülni a bajnokságra, de az U17-es gárdánál sem látunk semmi problémát, nagyon halvány, árnyalatnyi különbség van a két együttes között. Úgy véljük, ez onnan ered, hogy a nagyobb korcsoportoknak van egyfajta plusz motiváltságuk azáltal, hogy a klub második csapatában, az NBIII-ban is szerepelhetnek, és ezt az NBI-es csapatból lejátszó játékosokkal együtt tehetik meg. A későbbiekben szeretnénk ezt átültetni a fiatalabbik csapatba is, ezzel létrehozni egy olyan rendszert, ami a játékosok szemszögéből nézve lépcsőzetes fejlődésen alapszik."
Mi a csapatok elsődleges célja, mert ha ezt a szintet a fiatalok továbbra is tartani tudják, akkor elég nagy valószínűséggel a második osztályból a szezon végére feljutás lesz, és jövőre már a korosztály legmagasabb szintű bajnokságában versenyezhetünk.
"-Egyelőre még sötétben tapogatózunk, ami az osztályok közti vándorlást illeti, mivel az MLSZ a decemberi ülésén hoz ki egy új utánpótlás koncepciót, így nem lehet még megjósolni, mi lesz azoknak a csapatoknak a sorsa, amelyek a tabella élén végeznek. Jelen pillanatban, akik a régiónkénti versenyben az első helyen végeznek, azoknak még egy osztályozó kört is kell játszaniuk, hogy magasabb szintre kerüljenek. Hogy ez mennyiben fog változni, azt még nem tudjuk. Annyi jó azért van a változtatás korai, decemberi időpontjában, hogy lesz időnk készülni az esetleges új rendszerre, és ha kell, akár erősíteni is tudunk csapatainkon. Hadd meséljek el egy ide tartozó rövid szakmai történetet. Múlt hét kedden voltunk a debreceni futballegyetem konferenciáján, ahol az Ajax Amsterdam FC edzői tartottak előadásokat és bemutató edzéseket kifejezetten az utánpótlásra koncentrálva. A sok szakmai kérdés közül a legizgalmasabb az volt, mikor kitértek a csapatok helyezéseire és ezáltal megemlítették, hogy nálunk soha egyetlen évben sem volt még olyan, hogy utánpótlás edzőt azért menesztettek volna, mert nem végzett a csapata az első helyen. Többek között ezzel is próbálták számunkra sugallni: azt kell megérteni az utánpótlásban dolgozóknak és természetesen a gyerekek, játékosok szüleinek, hogy nem az a lényeg, hogy az utánpótlásban hányad osztályban játszik a játékos, mert igenis fel lehet kerülni egy másod -, harmadosztályból is a magasabb korcsoportba. Az interjú elején említett lépcsőzetes fejlődéses rendszernek is ez a kulcsa, és egyre jobban ebbe az irányba látom eltolódni az utánpótlás szakmaiságát is, de természetesen szeretnénk bajokságot nyerni."
Így, ennyi mérkőzés és ilyen jó eredmények után milyenek a külső visszajelzések?
"-Egyértelműen jók. Rövid idő alatt sikerült azt elérni, hogy nem nekünk kell menni a játékosok után, hanem ők vagy a szüleik jelentkeznek, ugyanis látják az eredményeket, és a csapaton belüli kiváló hangulat is szembetűnő mindenkinek."
Tulajdonosunk nemrég egy házat is vásárolt a vidéki fiatal tehetségeink részére, hogy ott együtt, jó körülmények között a futballra koncentrálva lakhassanak. Miért érzed ezt fontosnak?
"-Csak úgy lehet felvenni a versenyt, a futballakadémiákkal, ha azoknak a játékosoknak, akik nem ebben a 10 - 20 kilométeres körzetben élnek, de tehetségesek és szeretnének a csapatban játszani, megfelelő szállást tudunk biztosítani, ezért én ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom."
forrás:ujpestfc.hu
fotó:magyarfutballakadémia.hu


2015.11.13.      BANAI DÁVIDÉK U21-ES VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSÉT ÉTELMÉRGEZÉS NEHEZÍTETTE

Robert Kilin együttese rendkívül balszerencsés volt, hiszen néhány órával a csütörtöki, Izrael elleni selejtező előtt egy ételmérgezés miatt nyolc játékos is kidőlt a sorból, és így egyetlen mezőnyjátékos ülhetett le a kispadra a mérkőzésen. A kezdőcsapatból sem érezte mindenki jól magát, Botka Endrét például szünetben le is kellett cserélni, ilyen körülmények között bravúrnak számított volna a pontszerzés a találkozón. Az izraeli együttes végül kihasználta a magyar válogatott hibáit, 3-0-ra győzött, így a magyar válogatott négy mérkőzés után négy ponttal áll selejtező csoportjában.forrás:mlsz.hu

2015.11.12.      FÜLÖP MÁRTON EMLÉKÉRE... EGY HARCOSRA.. SZÓLJON A DAL... MÁR Ő IS AZ ÉGIEK CSAPATÁT ERŐSÍTI.. NYUGODJÉK BÉKÉBEN..


2015.11.12.      GYÁSZOL AZ ÚJPEST CSALÁD - ELHUNYT VÁRHIDI PÁL

Csütörtökön alig néhány óróval azután, hogy hírt kaptunk Fülöp Márton elvesztéséről, kiderült: elment Várhidi Pali bácsi is. Mindig nagyon nehéz beszámolni volt játékosok, legendák gyászhíréről, Pali bácsi elvesztése különösen szomorú hír. Nehéz szívvel mondunk búcsút neki, hiszen csodás pályafutása és futball karrierje utáni aktív szerepvállalása minden újpestiben és a labdarúgáshoz kötődő emberben mély nyomot hagyott. A legkevesebb, amit tehetünk az, hogy emlékének adózunk, s mintha visszapörgetnénk az idő kerekét, visszatekintünk sikereire, pályafutására, eredményeire. Pali bácsi emlékét őrizzük mindörökké, velünk marad, mert az Újpest-család nem feledi el tagjait. Nyugodjék békében!
forrás:ujpestfc.hu


2015.11.11.      BANAI DÁVID AZ U21-ES VÁLOGATOTTAL TEL-AVIVBA UTAZOTT

A magyar U21-es válogatott Banai Dáviddal szerdán este már a csütörtöki mérkőzés helyszínén, a Ha Moshava Stadionban tréningezik.Korosztályos válogatottunk kedden este Isztambul érintésével érkezett meg a Földközi-tenger partján fekvő Tel-Avivba. A szállás elfoglalását követően Robert Kilin egy rövid átmozgató edzést tartott a csapatnak. A szerdai nap sétával indult, este pedig már a mérkőzés helyszínén vezényel edzést a csapat szövetségi edzője. Robert Kilin, szövetségi edző a szervezettség fontosságát emelte ki a csütörtöki mérkőzés kapcsán.- Fegyelmezettséget, motivációt és szervezettséget várok el a csapattól, ha ezeket viszontlátom a pályán, a jó eredmény sem fog elmaradni. Fontos, hogy mindenki betartsa a taktikai utasításokat, és a mérkőzés utolsó másodpercéig koncentráljon. Jó a keretünk, minőségi játékosokból áll, de csapatként kell erősnek lennünk ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el, vagyis megnyerjük a találkozót - nyilatkozta Robert Kilin az mlsz.hu-nak.forrás:mlsz.hu

2015.11.09.      A TABELLA ÉLÉN AZ ALAPÍTVÁNY TÁMOGATOTT JÁTÉKOSAI

Mint már arról korábban is beszámoltunk, a többen is kerületben futballoznak a Bánka Kristóf Alapítvány egykori és jelenleg is támogatott labdarúgói közül.Az Újpesti Haladás SC színeiben pályára lépő Kakuszi Dominik és Bartók Dániel minden bizonnyal megtalálták számításukat, hiszen csapatuk hétvégente két bajnokságban lép pályára, ráadásul jelenleg a tabella élén szerepelnek. Nem is akárhogyan, hiszen bajnokságukban veretlenek, minden csapat ellen sikeresen elhozták eddig a 3 pontot. Bartók Dániel eddigi mérkőzései során 12 gólt szerzett, a 8 évig kapusként futballozó Kakuszi Dominik pedig ötször volt eredményes - úgy, hogy az elmaradt mérkőzések miatt még legalább ennyi találat várható tőlük az őszi szezonban. Gratulálunk Srácok!

2015.11.07.    LÁTOGATÁS KÉT NAGYSZERŰ LABDARÚGÓNÁL- KOVÁCS RETRO ZOLI CIKKE

"-Ma délelőtt kedves Barátommal, Bánka Gyulával szaladtunk föl a szanatóriumba látogatás céljából a két egykori újpesti labdarúgóhoz, Törőcsik Andráshoz és most már szobatársához, Schumann Péterhez. Gyula anno is támogatta őket, mint már sok embert a Bánka Kristóf Alapítványon keresztül. Most sem volt ez másképp. Délelőtt elment, bevásárolt a két focista barátnak, mindenből amire szükségük lehet és fölvittük nekik. Törő és Sün közérzete jócskán változott az elmúlt két nap alatt, mert mindennapos kórházi napjaikban a betegségeik mellett üde színfolt volt egymás társasága. Mint régen az edzőtáborokban, most is együtt, egy szobában. Nagyon jó hangulatban mentek a sztorizgatások és most már egymást segítve tudnak mindennapos gondjaikra figyelni, ami talán elviselhetőbbé teszi betegségüket. Beszélgettünk egy jót a teraszon Péterrel és Andrással, segítettünk az ebéd tálalásban, majd hagytuk, hogy jóízűen elfogyasszák az ebédet, mi meg elköszöntünk. A közérzetük jó, az állapotuk meg a körülményekhez képest - betegségeiket figyelembe véve - kielégítő."

2015.11.04.      BANAI DÁVID AZ A-VÁLOGATOTT EDZŐTÁBORÁBAN

Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány Banai Dávidot hívta be Telkibe, a magyar labdarúgó-válogatott edzőtáborába.Az A-válogatott Telkiben készülő kerettagjai közül Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa vasárnap jelezte, hogy kisebb térdsérüléssel bajlódik, ezért néhány napig nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni az összetartáson - írja az mlsz.hu. Bernd Storck ezért úgy döntött, hogy behívja Telkibe az U21-es válogatottnál számításba vett Banai Dávidot, az Újpest fiatal kapusát, aki a következő napokban a felnőttválogatott segítségére lesz, és a későbbiekben csatlakozhat az Eb-selejtezők előtt álló U21-es válogatott keretéhez. Dibusz Dénes kisebb sérülése ellenére szintén az edzőtáborban marad, és remélhetőleg néhány nap múlva edzésbe állhat az A-válogatott mellett.
forrás: nemzetisport.hu

2015.11.03.      FUTSAL VÁLOGATOTT MEGHÍVÓK

Ismét komoly elismerés érte Kristóf egykori futsal klubját, az RC Csömör együttesét! Az U21-es magyar futsalválogatott Szlovénia nemzeti csapatával játszik páros mérkőzést 2015. november 2-4. között, amelyre a csömöri klubtól két fiatal játékosnak küldött meghívott a szövetségi kapitány - Varsányi Áron és Józsa Tamás is ott lesz a keretben és ott lehet a pályán. A srácoknak és edzőiknek is gratulálunk, ez a válogatott meghívó is kitűnően jelzi a klubnál folyó felkészült, komoly szakmai munkát. Mindannyian azért szurkolunk, hogy minél sikeresebb pályafutás legyen az övék! Gratulálunk!Az U21-es magyar válogatott Szlovénia elleni párharcának időpontjai:- november 3.: Szlovénia - Magyarország (18:30, Ljutomer)- november 4.: Magyarország - Szlovénia (18:30, Zalaegerszeg)

forrás:csomorsport.hu


2015.11.02.      LEGENDÁINKRA ÉS AZ ÚJPEST CSALÁD TAGJAIRA EMLÉKEZTÜNK

November elsején és másodikán, mindenszentek ünnepén és halottak napján elhunyt családtagjainkra, barátainkra és ismerőseinkre emlékezünk. A Szusza Ferenc Stadiontól néhány saroknyira található Megyeri temetőben az Újpest-család számos olyan tagja nyugszik, akik játékosként, vagy akár vezetőként rengeteget tettek a klubért. A Megyeri út 49. szám alatt található temetőben helyezték örök nyugalomra többek között Szusza Ferencet, Bene Ferencet, a Fogl-testvéreket, és a tragikusan fiatalon távozó Bánka Kristófot is.
Vasárnap, november 1-én az Újpest FC legendái emlékének adózott. A csapat tagjai, Balajcza Szabolcs és Litauszki Róbert koszorúkat helyezett el Szusza Ferenc, Bene Ferenc, Fekete László és Bánka Kristóf sírjánál. A koszorúk mellett a lélek örök mécsesét helyezték el, ezzel is jelezve, hogy sosem fogunk róluk megfeledkezni, emlékük örökké bennünk él.
forrás:ujpestfc.hu2015.10.29.      A RUBEOLA U17-ES FUTSAL CSAPATA TÁMOGATOTT JÁTÉKOSUNKKAL AZ ÉLEN

Az MLSZ Fiú Futsal I. osztály U17-es bajnokságában jelenleg a tabella élén ál Kristóf egykori futsal klubja, a Rubeola FC Csömör.A srácok Takó Csaba vezetőedző irányítása alatt legutóbb Nyírbátorba látogattak. A Nyírgyulaj elleni mérkőzésen a kapuban a Bánka Kristóf Alapítvány támogatott játékosa, Kakuszi Dominik állt. A mezőnyjátékosok - Lukács Dániel, Lukóczky Márton, Burai Roland, Kiss Boldizsár - és a csereként beálló Kanyó Dávid fölényes győzelmet arattak, a végeredmény magabiztos 2:12 lett. A srácok nagyszerűen megértik egymást a pályán, hiszen a futsal mellett a múltban is egy csapatot alkottak nagy pályás bajnokságban, de vannak, akik a jelenben is csapattársak. Következő mérkőzésüket az 1988 Déli FC ellen fogják játszani, hajrá Fiúk!

2015.10.28.     KÉT TEHETSÉGES EGYKORI TÁMOGATOTTUNK IS AZ ÚJPEST FC UTÁNPÓTLÁSÁNAK SZÍNEIBEN FUTBALLOZIK

Illovai Balázs és Debre Dávid is meghatározó emberei a nyáron alakult Újpest FC U17-es utánpótlás csapatának.Több tehetséges labdarúgó is visszatért a lila-fehér klubhoz, mikor 2015 nyarán az Újpest FC elindította két utánpótlás korosztályát. Az MLSZ II. osztály Közép-Kelet csoportját a 10. fordulót követően vezeti az Újpest FC U19-es csapata. Az U17-es korosztály jelenleg a tabella 2. helyén áll. A tagok között olyan egykori, alapítványunk által támogatott labdarúgók játszanak, mint a Budapest Honvéd csapatától visszatért Illovai Balázs és az UTE színeiből átigazolt Debre Dávid. Szabó György és Víg Péter szakmai igazgatók irányítása alatt, valamint Szekeres Zoltán vezetőedző és Füle Antal asszisztens edző kezei alatt fejlődnek a srácok. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen az ősz folyamán többek között a csepelieket 0-3-ra verték fiaink, Veresegyház ellen ötöt rúgtunk, valamint a Vecsés ellen is 4:1-es győzelmet arattunk.

2015.10.27.      EGYKORI TÁMOGATOTTUNK, BARCZI DÁVID IS ÜZENT LÁZÁR BENCÉNEK

A hazai labdarúgó világ egy emberként állt Lázár Bence mellé betegsége és gyógyulása kapcsán. A Bánka Kristóf Alapítvány egykori támogatottja, Barczi Dávid klubja is a nemes ügy mellé állt. A DVTK család tagjainál csak kevesek érezhetik át jobban, milyen érzés, amikor egy fiatal sportoló egy halálos betegséggel találja szemben magát és élete legnagyobb harcát kell megvívnia. Amikor Rakaczki Bencénél 2012-ben diagnosztizáltak leukémiát, egy emberként mozdult meg a hazai és a nemzetközi labdarúgó társadalom, hogy a fiatal kapuson segítsen. Rakaczki Bence emléke előtt is tisztelegve úgy döntött a DVTK, hogy a Rakaczki Bence Alapítvánnyal közösen árverésre bocsájtják az egyik legnagyobb ereklyét, a DVTK 2014-es dedikál Ligakupa-győztes csapatképét. A befolyt összeget Lázár Bence gyógyíttatására ajánlják fel. Többek között Barczi Dávid is viseli azt a sportszárat, melyet a Football Factor kezdeményezésében viselnek a hazai labdarúgók a bajnoki mérkőzéseken. A Football Factor jótékonysági akciója a leukémiával küzdő Lázár Bence gyógykezelésének anyagi támogatásáért indult, melynek keretében "Gyógyulj meg, Bence!" felirattal ellátott sportszárban lépnek pályára a játékosok. Az FF a sportszárakból és az egyéb adományokból befolyt összeget teljes egészében Bencének alánlja fel.Az Újpest FC MTK elleni rangadója - a futball mellett Lázár Bencéről is szólt. Akik figyelemmel kísérték a találkozót a helyszínen vagy a televízióban, láthatták, hogy az Újpest FC egyen pólót készíttetett a két csapat játékosainak. A mérkőzés megkezdése előtt a pályára érkező és felsorakozó 22 játékos, valamint a csapat többi tagja is fehér felsőrészt viselt "Hajrá, Bence! Veled vagyunk!" felirattal. A klub most ezeket a pólókat kínálja megvételre szurkolóiknak. A befolyt teljes összeget Bencének ajánlják fel, hogy ezzel is hozzájárulhassanak egykori játékosuk gyógyulásához. A szurkolók háromféle póló közül választhatnak:
- Mindkét csapat által dedikált
- Az Újpest FC által dedikált
- Aláírás nélküli
Egy póló ára: 10.000.- (+ esetleges postaköltség)
A vásárlás menete: Egy, a marketing@ujpestfc.hu e-mail címre küldött levélben megírni, hogy a háromféle termék közül melyiket szeretnék megvásárolni, ezután a klub munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot a további teendők egyeztetése érdekében. Mivel összesen 35 db pólót lehet megvásárolni, ezért a beérkezett e-mailek sorrendjében biztosítják a szurkolóknak a vásárlás lehetőségét.

forrás:ujpestfc.hu, rangado.hu, dvtk.eu


2015.10.23.      TÓVIZI TAMÁS CSAPATA BRONZÉRMES LETT

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Bánka kristóf Alapítvány egykori támogatottja, Tóvizi Tamás utánpótlás edző lett az UTE keretein belül.Kis csapatával október az ünnepek alatt sem pihentek, a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban megrendezett utánpótlás labdarúgó tornán vettek részt. Nem csupán a dobogó harmadik helyéért járó bronzéremnek örültek, hanem az ősi nagy rivális legyőzésének is, hiszen az FTC ellen 1:2-re sikerült nyerniük. Gratulálunk a Srácoknak és edzőjüknek, Tóvizi Tamásnak!

2015.10.20. ALAPÍTVÁNYUNK TÁMOGATOTTJAI: BARTÓK DÁNIEL ÉS KAKUSZI DOMINIK GÓLJAI


2015.10.15.      AKIKET SOHA NEM FELEJTÜNK EL

A Szusza Ferenc Stadionban is megemlékezhetünk az Újpest-család elhunyt tagjairól. Az Újpest FC Mindenszentek ünnepe és Halottak napja alkalmából lehetőséget szeretne biztosítani szurkolóinak, hogy a Szusza Ferenc Stadionban is megemlékezhessenek elhunyt hozzátartozóikról, barátaikról. Október 30-tól november 2-ig a pénztárakat a "B" Terasszal összekötő út mellett, a "D" Lelátó mögött mindenkinek lehetősége lesz gyertyát gyújtani elhunyt legendáink mellett saját szeretteiért is. Természetesen az október 31-i Békéscsaba elleni mérkőzés előtt, illetve után is lesz mód a megemlékezésre. Amennyiben azt szeretnék, hogy az egykori remek játékosok fényképe mellett elhunyt szeretteink fotója is felkerüljön az emléktáblára, kérjük, a képet küldjék el a marketing@ujpestfc.hu e-mail címre október 26-án déli 12 óráig.
fotó: ujpestfc.hu


2015.10.15.    BARCZI DÁVID A DIGISPORT VENDÉGE VOLT

A Bánka Kristóf Alapítvány egykori támogatottja, Barczi Dávid a Haladás ellen Diósgyőrben játszotta 100. magyar élvonalbeli mérkőzését. Az újpesti nevelésű támadó középpályás előtte Kispesten a futballista gólörömével üzent az egykori társnak, a betegséggel harcoló Lázár Bencének, a Digi Sport pedig jótékonyságról, jubileumról, folytatásról kérdezte őt.