2015-ÖS ÉV HÍREI

július - szeptember

2015.09.29.    TÚL A SIKERES MŰTÉTEN

Kristóf egykori futsal klubjának, a Rubeola FC Csömör játékos-edzője - és Kristóf barátja - Takó Csaba, aki a futsalcsapat mellett a nagypályás együttes vezére is egyben, közel fél éve bajlódott térdsérülésével, hétfő délelőtt azonban sikeres műtéten esett át. A Százhalombattán elvégzett, porcleválás miatti atroszkópos beavatkozás után kezdődhet a rehabilitáció, hogy egy hónap múlva ismét a pályán köszönthessük Csabit! A Bánka Kristóf Alapítvány is gyors gyógyulást kíván Takó Csabának!
fotó:csomorsport.hu


2015.09.23.    ALAPÍTVÁNYUNK EGYKORI TÁMOGATOTTJA, TÓVIZI TAMÁS AZ UTE EDZŐJEKÉNT DOLGOZIK

"-Először is szeretném megköszönni a megkeresést! A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán voltam végzős hallgató testnevelő-edző szakon, amikor adódott egy lehetőség, hogy az egyik újpesti óvodában focifoglalkozást tarthattam az UTE hatásköre alatt. Egy évig dolgoztam így, majd a következő nyáron már vezetőedzője lettem az U7-es korosztálynak, illetve másodedzője az U8-asnak. Idén nyáron az U9-es csapathoz kerültem Moskovits Gábor mellé. Eddigi rövid edzői pályafutásom alatt ezt tartom a legjobb dolognak, ami történt velem, ugyanis amellett, hogy megértjük egymást, nagyon sokat tudok tőle tanulni. Számomra nagy öröm, hogy annál a klubnál dolgozhatok edzőként, amelynél magam is végigjártam minden korosztályt, egészen az NB I-es csapatig. Élvezem a munkámat, szeretek a gyerekekkel foglalkozni és látom rajtuk, hogy mennyire gyorsan tudnak tanulni és fejlődni. Célom, hogy folyamatosan fejlesszem magam és a lehető legjobb edző váljon belőlem. Emiatt végeztem el az egyetem mellett az MLSZ Grassroots "C" edzői tanfolyamot, valamint jelenleg is az UEFA "B" tanfolyam hallgatója vagyok. Szeretném a gyerekeknek átadni mindazt, amit tudok, illetve segíteni abban, hogy eljussanak majd egyszer az Újpest FC-hez. Ehhez úgy gondolom, a legjobb helyen vagyok, ugyanis 10-12 éves korig kell megtanulniuk a játékosoknak a technikai elemeket, amiket később már automatikus használni fognak."


2015.09.08.    SCHUMANN PÉTERNÉL JÁRTUNK - AZ ŐSZINTE SEGÍTSÉG MOST IGAZÁN ELKÉL..

A napokban többször is meglátogattuk az újra kórházba került kiváló egykori labdarúgót, a Bánka Kristóf Alapítvány támogatottját, Schumann Pétert.Péter az Újpesti Dózsa csapatában mutatkozott az élvonalban 1975. február 22-én a Pécsi MSC ellen, ahol csapata 4:2-re győzött. 1975 és 1980 között 72 bajnoki mérkőzésen szerepelt újpesti színekben és nyolc gólt szerzett. Háromszor lett bajnok és kétszer ezüstérmes a csapattal. Az 1981-82-es idényben a Tatabányai Bányászban szerepelt. Négy mérkőzésen lépett pályára és ezzel tagja volt a bronzérmes csapatnak. Utolsó mérkőzésen a Tatabánya 4:0-ra győzte le a Bp. Honvédot.Peti a szomorú körülményekhez képest jól van, tartja magát és ez becsülendő, hiszen a napokban másik lábát is elveszítette. Igaz, hogy napok óta alig eszik és le van fogyva, de próbáltunk neki kedveskedni olyan finomsággal, amit úgy igazából jó étvággyal fogyasztana. "-Brassói aprópecsenye - savanyú almapaprikával és egy kis őszibarack." - hangzott a válasz. Vittünk neki és jó étvággyal kezdte enni... Peti a Károlyi Kórházban van a 2. emeleten a 40-es szobában, ha esetleg valaki meg szeretné látogatni. A Bánka Kristóf Alapítvány próbál segíteni amivel csak tud, de bárki, aki késztetést érez magában arra, hogy segítsen ebben az igazán nehéz élethelyzetben Péternek, tegye meg őszinte szívvel...akár magánemberként, akár az alapítványon keresztül, akár pár jó szóval és személyes látogatással... Sok erőt, kitartást, magával való - ismételt - lelki békét kívánunk neki!

2015.08.16.    TÁMOGATOTTUNK, TÓTH PATRIK GÓLJA AZ ÚJPEST FC SZÍNEIBEN


2015.08.13.    SZURKOLÓI ANKÉT A ZTE-NÉL EGYKORI TÁMOGATOTTUNKKAL, HORVÁTH ROLANDDAL

A ZTE megtartotta idei szurkolói ankétját, ahol többek között bemutatásra kerültek az újonnan igazolt játékosok is. Csank János külön kiemelte az utánpótlás fontosságát, aminek köszönhetően új tehetségek kerülhetnek fel az első csapatba. Alapítványunk egykori támogatottja, Horváth Roland a Csákvár csapatától került Zalaegerszegre a nyáron. Gratulálunk Roli!
fotó:ztefc.hu


2015.07.31.    ÚJRA MEGJELENT A 2004 - KRISTÓF EGYKORI FUTSAL KLUBJA, A RUBEOLA FC KIADVÁNYA

A hazai futsal csapatok közül szinte egyedülálló módon saját, rendszeres kiadvánnyal rendelkezik a csömöri Rubeola.A bajnoki győzelmük évét választották az újság címének, ami bizonyos időközönként, de több éve már rendszeresen megjelenik. A 2004. ingyenes és Csömör területén elérhető a legkülönfélébb helyeken (virágos, benzinkút, étterem,). A legfrissebb számban a szerkesztők beszámolnak a 2014.-15-ös szezon eredményeiről és több érdekes interjú is elfért a magazinban: a Rubeola korábbi játékosa, valamint a futsalválogatott körüli teendőiről. Érdekesség, hogy ebben a bajnokságban a tigrisek már nagypályán is szerepeltek, a Megye III.-as bajnokságban ezüstérmet nyert gárda fotója az újság közepén mini poszterként szerepel. Gratulálunk az igényes kiadványhoz és további sok sikeres lapszámot a szerkesztőknek.forrás és fotó: futsalhungary.hu

2015.07.27.     TÓTH PATRIK ÉS AZ NBI

Egykori támogatott labdarúgónk, Tóth Patrik a 2015/16-os őszi szezon első NBI-es mérkőzésén még csereként vett részt, azonban a mostani, Vasas elleni találkozón már pályára is lépett. Patrik a mérkőzés 88. percében szállt be a játékba, a végeredmény pedig újpesti győzelemmel 1:3 lett. Gratulálunk!
fotó: ujpestfc.hu


2015.07.25.    MA KRISTÓF ÉS JAKAB NAPJA VAN

Jakab nagypapa a képen barna ingben, Kristóffal egy asztalnál.. Ma mindkettejükre emlékezünk, soha el nem múló szeretettel..."Mindazokért, kiket nem láttunk már régen, mindazokért egy-egy gyertya égjen.."

2015.07.24.    NBII: EGYKORI TÁMOGATOTTUNKKAL, SZALÁNSZKI BÁLINTTAL ERŐSÍT A SOROKSÁR

A Nemzeti Sport Online információi szerint Szalánszki Bálint, Gyárfás Tamás és Eördögh Levente személyében újabb három játékossal erősített a labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksár - Szalánszki érkezését már a klub honlapja is megerősítette. Szalánszki Bálint és Gyárfás Tamás az Újpest U21-es együttesétől érkezik Soroksárra. Gyárfás a hátvédsorban bevethető, míg a belső középpályás poszton futballozó Szalánszki már játszott a felnőttek között is, hiszen 17 évesen bemutatkozott az Újpest B színeiben a másodosztályban. A harmadik újonnan érkező játékos, Eördögh Levente az NB III-as Dunaharaszti együttesében az előző szezonban 30 bajnoki lépett pályára és négy gólt szerzett. A Soroksár így két nap alatt négy új játékost is szerződtetett, hiszen a minap a vezetők a Honvéd játékosával, Kapacina Valérral állapodtak meg. Gratulálunk a Bánka Kristóf Alapítvány egykori támogatottjának, Szalánszki Bálintnak!


2015.07.17.    TÓTH PATRIK BEMUTATKOZÓ INTERJÚJA

Tóth Patrikkal az edzőtábor második hetében arról beszélgetett az ujpestfc.hu, hogy mikor kezdett futballozni, illetve hogyan érzi magát a csapattal Belgiumban."-Három éves koromban kezdtem el futballozni és már akkor kiderült, hogy ez is lesz az a pálya, amin elindulok - kezdte Patrik. - Mindig is szerettem elöl játszani, ezért a csatár poszt áll hozzám a legközelebb. Legelőször a Pénzügyőr Zuglóban fociztam, amely igen erős utánpótlás nevelés terén, hiszen számos csapattársam került fel NB1 vagy NB2 szintre, amely jó statisztikának mondható. Több csapatban is megfordultam, és az elsődleges szempont, ami alapján egy-egy csapathoz csatlakoztam az az volt, hogy mindig jó edző kezei között tudjak dolgozni. Fontosnak tartom a fejlődést, a folyamatos tréninget, hogy az ember sose hagyja abba azt, amit elkezdett, és mindig törekedjen arra, hogy azt tökéletesítse, finomítsa. Úgy érzem, hogy Újpesten lettem igazán az a játékos, aki mindig is szerettem volna lenni, most pedig nagyon hálás vagyok azért a lehetőségért, hogy a felnőttek között is lehetőséget kaphatok."Az edzőtábor második hetében már igen fáradtak a játékosok, hiszen minden nap komoly edzéseken vesznek részt, mégis látni, hogy a lelkesedés egy pillanatra sem hagyott alá."-Nagyon jó társaság jött össze most Újpesten, úgy érzem, hogy ebben igazán erős volt mindig is ez a klub, olyan kiváló embereket hoz össze, akik tényleg le akarnak valamit tenni az asztalra. Napról-napra egyre jobb a hangulat még a fárasztó edzőtábor ellenére is, illetve annak ellenére, hogy sokáig összezárva tartani ennyi pasit azért kockázatos. De persze a viccet félretéve jól kijövünk egymással, és még egyszer nem győzöm hangsúlyozni, nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek."

forrás és fotó: ujpestfc.hu


2015.07.13.    NBII: GÓLERŐS CSATÁR A ZTE LEGÚJABB SZERZEMÉNYE

A labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE kétéves szerződést kötött a Bánka Kristóf Alapítvány egykori támogatottjával, Horváth Rolanddal. A 21 éves támadó Csákvárról érkezik Zalaegerszegre. Horváth Roland a Fejér megyeiek színeiben az előző szezonban 23 mérkőzésen 9 gólig jutott, ezzel második lett a csákváriak házi góllövőlistáján. A nyár folyamán több NB I-es és NB II-es klub érdeklődését is felkeltette (többek között a Paks is vitte volna), de végül a zalaiakhoz kötelezte el magát. Horváth Roland a ZTE ötödik nyári új szerzeménye: a zalaiak korábban már átigazolták Gyagya Attilát, Koller Krisztiánt, Kovács Dánielt és Nagy Tamást is.
forrás: nemzetisport.hu
fotó: zalaifoci.hu